Christoffer Rifalk debuterade i SHL för Rögle mot Linköping. Foto: K-G Z Fougstedt/Bildbyrån

Christoffer Rifalk räddade Rögle i SHL-debuten

I fjol var Christoffer Rifalk med och förde Oskarshamn till en sensationell SHL-plats.

Sedan lämnade han klubben.

Men i dag debuterade i den högsta serien – och blev något av en matchvinnare i 3-2-segern över Linköping.

– Vi gör en bra match, säger han.

Oskarshamns avancemang till SHL förra säsongen var en av de största sensationerna i svensk hockey på många år.

Flera av lagets nyckelspelare lämnade dock klubben efter säsongen. En av dessa var målvakten Christoffer Rifalk.

Hans nya klubbadress blev Rögle, och där gjorde han i dag seriedebut. Då blev det seger direkt. Borta mot Linköping vann laget med 3–2.

Tillbakapressade i slutet

Det var dock ingen enkel seger. Framför allt i matchens slutskede var laget tungt tillbakapressat, men 23-årige Rifalk stod lugn och räddade allt som det täta Rögle-försvaret släppte igenom.

– Det blev ett ordentligt tryck i slutet, konstaterar Rifalk i C More.

Rifalk var dock inte helt nöjd med sin första SHL-match, framför allt Broc Littles 2–3-reducering i början av den tredje perioden, där pucken gick in precis vid stolpen.

– Det ska vara tätt vid stolpen, så jag tar på mig det, säger han till C More, där han dock mestadels log.

– Det här (att spela i SHL) är jättestort. Det har varit drömmen hela livet. Det är grymt kul att var a här.

”Tappar momentum”

För Linköping blev det den tredje förlusten på de fyra första matcherna.

– Vi får återigen en bra start, men sen tappar vi momentum ordentligt i den andra perioden igen, säger tränaren Bert Robertsson.