Foto: Bildbyrån.

Columbus vinstrad bruten just innan rekordet

Uppdaterad
Publicerad

Efter sexton raka vinster i NHL så åkte Columbus Blue Jackets på en rejäl propp mot Washington Capitals. 5-0, med svenskmål från Washington, stoppade Columbus från att nå rekordet på 17 raka vinster.

Columbus hade med 16 vinster vunnit näst flest matcher i rad i NHL:s historia. Rekordet på 17 vinstmatcher har Pittsburgh Penguins (från 1993.)

Svenske André Burakovsky, som före matchen sade att det skulle vara ”ett riktigt bra och roligt tillfälle” att sätta stopp för Columbus segersvit, satte 4–0-målet och var mycket nöjd efter matchen.

– Vi kom till den här matchen med inställningen att vi skulle vinna och sätta stopp för dras segersvit. Självklart har de spelat riktigt bra ett tag. Och vi har också spelat riktigt bra de senaste matcherna, säger han till CSN.

Burakovsky som har haft en trög start på säsongen och var petad under tre matcher visade under matchen vad han går för.

Columbus-tränaren nöjd trots allt

– Jag visste att jag skulle komma tillbaka (. . .) Jag tycker att jag hade en riktigt bra match mot Philadelphia. Det gav mig självförtroende att fortsätta och bygga upp mitt spel. Jag tror att den lilla pausen var bra för mig, säger han.

Även Washingtons andra två svenskar, Nicklas Bäckström och Marcus Johansson, plockade poäng under matchen, när de noterades för varsin assist.

Columbus-tränaren John Tortorella var stolt över sitt lag, nederlaget till trots.

– Vanligtvis går jag inte in i omklädningsrummet efter matchen, oavsett vinst eller förlust. På hela säsongen har jag inte varit där inne. Men jag skulle ångra mig om jag inte gått in nu. Det är en galen segersvit vi haft och spelarna ska vara stolta över det, säger John Tortorella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.