Foto: Bildbyrån.

Columbus kickade Toronto ur NHL-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Nyquist stod för en assist när Columbus slog ut William Nylanders Toronto med 3–0 i den sista och avgörande playoff-matchen till Stanley Cup-slutspelet.

Nu väntar Tampa Bay i åttondelsfinal för Columbus.

Den förberedande slutspelsfasen i den nordamerikanska ishockeyligan, seedningskval och playoffspel, avslutades under söndagen och natten mot måndagen, svensk tid.

Det stod 2–2 i matcher mellan Columbus och Toronto inför den femte och sista matchen mellan lagen, som därmed skulle avgöra vilka som skulle få spela vidare, och vilka som skulle bli tvungna att lägga skridskorna på hyllan för den här säsongen.

Inför matchen hade Toronto, åtminstone på pappret, en liten fördel, då laget hade gjort tio mål – jämfört med Columbus nio mål, i de fyra föregående matcherna. Men det kanadensiska laget hade inte en chans.

Columbus-målvakten, finländaren Joonas Korpisalo, var orubblig och räddade samtliga 33 skott som Toronto svingade mot honom. Samtidigt satte Columbus tre mål i Torontos kasse.

För Columbus fanns Alexander Wennberg och Gustav Nyquist på isen, och Nyquist förvaltade sin tid i rinken med en framspelning till 2–0-målet.

I Toronto var Andreas Johnsson tillbaka efter en knäoperation som har hållit honom borta från spel sedan den 19 februari. På isen för Toronto fanns även William Nylander och Pierre Engvall.

I det så kallade seedningskvalet till Stanley Cup-slutspelet, som har spelats mellan de fyra topplagen i den östra respektive västra NHL-konferensen, vann Washington det avslutande spelet mot Boston i den östra konferensen och Dallas vann mot St Louis i den sista matchen i den västra konferensen.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0 - 3

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0-1, 0-0, 0-2
Scotiabank Arena, Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.