Sidney Crosby Foto: TT Nyhetsbyrån

Crosby storspelade mot Philadelphia

Det blev ett mål och tre assist för Sidney Crosby när Pittsburgh vann över Philadelphia i det tredje matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet. Pittsburgh leder nu med 2–1 i matcher i åttondelsfinalserien som avgörs i bäst av sju.

Patric Hörnqvist noterades för en assist till Crosbys mål som kom halvvägs in i första perioden, och laget hann göra tre mål till innan Philadelphias Travis Sanheim satte lagets första – och enda – mål.

På drygt fyra minuter i andra perioden gjorde Pittsburghs Derick Brassard, Jevgenij Malkin och Brian Dumoulin varsitt mål. Crosby noterades för assist till de två senare, som gjordes inom bara fem sekunder.

Crosby utsågs till matchens bäste spelare tillsammans med två av Pittsburghs andra stora stjärnor, målvakten Matt Murray och målskytten Jevgenij Malkin.

”Tyst självförtroende”

Tränaren Mike Sullivan hyllar 23-årige Murray efter matchen.

–Han har ett tyst självförtroende. Han vet att han är bra och om en match inte går som han vill att den ska gå så reagerar han alltid på rätt sätt, säger Sullivan efter matchen, skriver nhl.com.

Den fjärde matchen mellan lagen spelas natten mot torsdag svensk tid.

–Vi har ett par dagar nu så det var skönt att vinna den här. Nu när vi har kommit tillbaka och har spelat den första matchen här och har en bra känsla för det, så borde det hjälpa oss inför match fyra, säger Crosby efter matchen.

Två assist från Bäckström

Nicklas Bäckström noterades för två assist när hans Washington mötte Columbus, en av de målgivande passningarna gjorde han till T J Oshies viktiga mål som tog matchen till 4–4 när mindre än fyra minuter var kvar av ordinarie tid.

Spelet gick till förlängning och matchen avgjordes med ett mål av Matt Calvert, och Columbus tog hem segern med 5–4. Det gör att Columbus leder matchserien mot Washington med 2–0 efter två bortamatcher. Alexander Ovetjkin stod för två mål i matchen.

Minnesota reducerade i matchserien

Minnesota tog hem segern med 6–2 mot Winnipeg och minskade glappet till 1–2 i matcher. Mikael Granlund, Eric Staal och Matt Dumba bidrog alla med ett mål och en assist till segern. Joel Eriksson Ek noterades för en assist till Dumbas mål. Även Jonas Brodin stod för en assistpoäng.