Jonathan Dahlén (höger) under en försäsongsmatch mellan Vancouver och Los Angeles. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlén bortbytt till San Jose Sharks

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Dahlén har blivit trejdad till San Jose Sharks från Ottawa Senators. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

I dag var sista dagen som lag i NHL kunde byta spelare med varandra. Flera svenska spelare var inblandade i trades. En av dem kanske mest oväntade var Vancouvers Jonathan Dahlén som blev bortbytt till San Jose Sharks i utbyte mot Linus Karlsson, som spelar i Karlskrona. Dahlén var Elias Petterssons radarpartner i Timrå och många hade nog sett framemot att se han spela med Pettersson i Vancouver.

– Jonathan är en extremt konkurrenskraftig forward som har visat sig vara en målskytt på alla nivåer han spelat på. Han kommer att addera ytterligare kraft till vårt målskytte när vi siktar mot vårt fjärde raka slutspel och vi tror att han har en stor framtid i NHL, säger Sharks general manager Doug Wilson.

Totalt åtta svenskar i trejder

En av dagens största trejder var Ottawas Mark Stone som blev bortbytt till Vegas Golden Knights i utbyte med svenskarna Erik Brännström och Oscar Lindberg.

Marcus Johansson fick lämna bottenlaget New Jersey för topplaget Boston Bruins. Backen Oskar Fantenberg får chans att spela slutspel efter att Los Angeles Kings bytt bort honom till Calgary Flames. Toronto bytte Pär Lindholm till Winnipeg Jets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.