Jonathan Dahlén gjorde hattrick för sitt Timrå i Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Glödhet Dahlén avgjorde med hattrick: ”Hittar en väg”

Timrå vann med 5-1 i Oskarshamn efter att Jonathan Dahlén gjort hattrick. Det var Timrås femte raka bortaseger. Dahlén var inte en uppskattad målskytt i Oskarshamn utan buropen fyllde arenan.

– Det sista målet var skönt. Det var tråkigt att de skrek filmare efter att jag fått en bentackling men han bad om ursäkt. Vi gör inte vår bästa match men hittar en väg att vinna. Vi har mer att ge, säger Jonathan Dahlén leende till C More.

Det var Dahlén som ordnade det numerära överläget när han fick en bentackling framför Oskarshamns mål och publiken skrek ”filmare” under powerplayet. Det hördes burop när Dahlén fick tag i pucken och siktade in sig inför det sista 5-1-målet.

Trasigt plexiglas gav utdragen match

När Emil Pettersson sköt 4-1 i powerplay med fem minuter kvar gav de första Oskarhamnsfansen upp och lämnade arenan. I slutminuterna tog Oskarshamn ut målvakten Tim Juel och Dahlén försökte göra ett hattrick i det tomma målet men blev stoppad i matchen som drog ut på tiden efter ett plexiglas som gick sönder och som blev svårt att byta ut.

Timrå skulle dock få ett powerplay och Dahlén sitt hattrick. Glödhete Dahlén vickade åt höger, gick åt vänster och pricksköt upp i Juels högra kryss när han gjorde 5-1.

I början av den andra perioden kvitterade Jonathan Dahlén till 1-1 med ett hårt dragskott upp i det bortre vänstra krysset bakom Tim Juel i Oskarshamnskassen när laget spelade i powerplay.

När matchen stod och vägde i början av den tredje perioden gjorde Dahlén sitt andra mål när han satte 3-1 – också det ett snärtigt dragskott, den här gången vid Juels högra sida. Pucken hade jobbats loss i Timrås defensiva zon och Dahlén var snabbast och skaffade sig läget.