Bostons målvakt Linus Ullmark i aktion under All Star-helgen i Florida där han var med i det vinnande laget. Foto: TT

Dahlin och Ullmark med i vinnande All Star-laget

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlin och Linus Ullmark ingick i det vinnande All Star-laget för sitt Atlantic Division som vann mot Central Division med 7-5.

Det var andra förutsättningar än under normala matcher i Sunrise, Florida. Matchen spelades med bara elva spelare per lag under 20 minuter. Under de tio minuter som Bostonmålvakten Ullmark stod motade han alla sex skotten. Tampa Bays Andrej Vasilevskij släppte in fem mål på 16 skott och hade en räddningsprocent på 0,69.

– Det hade jag inte riktigt räknat med, men grabbarna ville verkligen vinna och kämpade hårt under de första femton minuterna, säger Ullmark till Aftonbladet.

Dahlin till semester på Bahamas

De elva spelarna får dela på 10,5 miljoner kronor och Rasmus Dahlin, som fick ersätta skadade lagkamraten Tage Thompson i Buffalo, får ett par dagar ledigt och ska åka på semester i Karibien.

– Jag åker till Bahamas i morgon och ska vara där åtminstone i tre dagar, ler han.

Till All Star-helgens MVP utsågs hemmafavoriten Matthew Tkachuk från Florida Panthers.

Matcherna, där man spelade tre mot tre utespelare, präglades av lågt tempo och avsaknad av tacklingar där. Det var idel leenden och inget aggressivt beteende så långt ögat nådde denna myshelg. Frilägena avlöste varandra och motståndarna väntade gentlemannamässigt ut varandras målförsök.

– Publiken älskar det! tjöt kommentatorerna i amerikansk tv.

Totalt på 60 minuters speltid i de tre matcherna gjordes det 38 mål.

NHL är tillbaka natten mot tisdag.

NHL:s All Star helg med matcher i 20 minuter:

Final: Atlantic-Central 7-5

Semifinal: Central -Pacific 6-4

Semifinal: Atlantic-Metropolitan 10-6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.