Rasmus Dahlin har St Louis Zach Sanford på ryggen. Foto: TT.

Dahlin passerade legendaren Bobby Orr

Uppdaterad
Publicerad

Rookien Rasmus Dahlin passerade en ny milstolpe i natt när hans Buffalo föll hemma mot Toronto med 2-4.

Dahlin fick med sig en poäng och passerade legendaren Bobby Orr i antalet poäng för 18-åriga backar i NHL.

Dahlin har nu 39 medan Orr stannade på 38 som 18-åring 1966-67. Den enda som är före Dahlin i den kategorin är hans nuvarande tränare Phil Housley som gjorde 57 poäng som 18-åring säsongen 1982-83.

William Nylander i Toronto vann brödrakampen mot Alexander i Buffalo. Dock  var det lillebror Alexander som gjorde ett mål och William fick nöja sig med en assist.

Elias Pettersson fortsätter göra poäng

Elias Pettersson noterades för två poäng när hans Vancouver slog Ottawa med 7-4 och hoppet om att nå slutspel finns kvar. Den förre Växjöspelaren leder nu rookieligan med 63 poäng före Torontos Andreas Johnsson som har 41, och på tredje plats återfinns Rasmus Dahlin.

– Vad Elias gjort är i mina ögon en större prestation än vad Pavel Bure gjorde under sin rookiesäsong i Vancouver, betygsatte Sportsnets Canucksexpert, Iain MacIntyre, uppger Expressen.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2 - 4

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-0, 0-2, 1-2
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 19070

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.