Rasmus Dahlin. Foto: Bildbyrån

Dahlins första poäng i förlustmatch

Den svenske draftettan, Buffalos Rasmus Dahlin, har fått sin första poäng i NHL.

Detta för en assist till lagets enda mål i förlustmatchen mot Colorado.

Dahlins målgivande passning gick till backkollegan Nathan Beaulieu som gjorde målet i slutet av andra perioden.

Matchen dominerades i övrigt av Colorado, som vann med 6–1 på Buffalos hemmaarena.

”Första NHL-poängen – många fler kommer!”, twittrar Buffalo Sabres efter Dahlins passning.

Laget blev sämst i NHL förra säsongen och sätter stor tillit till Dahlin för att lyckas bättre i år. Men efter två segrar i rad kom torsdagens förlustmatch.

– Vi är fortfarande ett lag som lär sig hur man vinner. Det var en bra och värdefull lektion vi fick i kväll, säger Buffalos tränare Phil Housley efter matchen, twittrar laget.

Nathan MacKinnon stod för två av Colorados mål och Mikko Rantanen för tre assist i matchen. Carl Söderberg gjorde 3–0-målet i slutet av första perioden och blev utsedd till en av matchens bästa spelare.

Phil Kessel gjorde hattrick när hans Pittsburgh vann över Vegas med 4–2. Ett av målen kom efter en assist från Carl Hagelin. Även Vegas William Karlsson noterades för en assist i matchen, hans fjärde hittills under säsongen.