Damkronornas Lina Ljungblom. Foto: Bildbyrån

Damkronorna i karantän inför OS

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna reser till OS i Peking om fyra dagar.

Men laget är i karantän och man har fortfarande inte hunnit träna tillsammans.

– Det är speciellt och det är klart att det är tråkigt, säger Lina Ljungblom till SVT Sport.

Damkronorna har samlats i Ängelholm inför avresan till OS på tordag. Laget har inte kunnat träna ännu eftersom spelare och ledare sitter isolerade på varsitt hotellrum i väntan på provresultat från de PCR-test som gjordes igår.

– Det är speciellt och det är klart att det är tråkigt. Samtidigt är det en trygghet så vi inte blir smittade. Vi har kört lite fys digitalt så vi har fått upp pulsen. Det är bara att acceptera situationen. Vi känner oss inte stressade att vi missar träning, för vi har mycket istid när vi kommer fram, säger Lina Ljungblom till SVT Sport.

Damkronorna

Fyra spelare testade i förra veckan positivt för covid-19, de fyra spelarna hade inte hunnit ansluta till landslaget när de fick tillbaka sina provresultat. Lina Ljungblom konstaterar att det finns en oro att själv drabbas.

– Man tar dag för dag så man inte blir för besviken om man inte kan åka, säger hon.

Inställd träning

Träningen i dag, måndag, har ställts in men förhoppningen är att kunna träna dubbla pass i ishallen i den skånska byn Jonstorp under tisdagen.

På torsdag flyger laget till Peking. Laget kommer då bryta karantänen och alltså inte flyga i ett chartrat plan.

– Men vi kommer inte att gå in på flygplatsen utan ha egen ingång, säger Lina Ljugblom.

KLIPP: Sara Grahn missar OS: ”Jag är otroligt besviken” (22 januari)

Avbräcken i Damkronornas OS-trupp

Svenska Ishockeyförbundet meddelade under fredagen på Twitter att backarna Linnea Hedin (AIK) och Emmy Alasalmi (AIK) hade lämnat positiva covidtest och ersätts av Paula Bergström (Modo) och Linnéa Andersson (HV71).

Under lördagen tvingades även målvakten Sara Grahn (Luleå) och forwarden Hanna Olsson (HV71) lämna återbud. De ersätts av Agnes Åker (AIK) och Linn Peterson (Luleå).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet