Lisa Johansson stod för tre mål i segern mot Finland. Foto: Bildbyrån

Damkronorna slog Finland efter vändning

Sverige vann över Finland med 4–1 i fyrnationsturneringen på hemmaplan. Lisa Johansson var matchens gigant med sina tre mål. ”Lisa är den typen av spelare som ska lösa den här typen av försvar”, säger förbundskapten Leif Boork till Dagens Nyheter.

Finland tog ledningen mot Sverige drygt fem minuter in i perioden. AIK-spelaren Lisa Johansson svarade med att sätta dit två puckar inom loppet av en och en halv minut.

– Lisa Johansson gjorde en fantastisk match. Hon är den typen av spelare som kan och ska lösa upp den här typen av försvar som vi mötte. Hon är en finurlig spelare som hittar lösningar och det var riktigt roligt att se henne så här bra, säger förbundskapten Lars Boork till DN.

Damkronorna

Bara 20 sekunder in i tredje perioden utökade Sverige ledningen genom Pernilla Winberg. Men Lisa Johansson var inte klar än. 23-åringen fastställde slutresultatet till 4-1 med sitt hattrick inför dryga 1300 åskådare i Oskarshamn.

Sverige spelar mot Ryssland på söndagen. Vid vinst vinner de fyrnationsturneringen.