Därför saknas Lehner i VM-truppen – trots succésäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Robin Lehner har haft en fantastisk säsong i New York Islanders och kan nu prisas till NHL:s bäste målvakt. Men trots succésäsongen är 27-åringen inte aktuell för VM.

– Vi har tre NHL-målvakter, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Robin Lehners New York Islanders åkte i natt ur Stanley Cup-slutspelet efter förlust mot Carolina med 2–5. Men Lehners NHL-säsong har trots nattens utspel varit likt en saga där han har spelat bättre än någonsin. I grundserien hade Robin Lehner en räddningsprocent på 93.

Men trots 27-åringens fantastiska NHL-spel kommer han inte att få ansluta VM-truppen.

– Vi har de tre målvakterna som vi har just nu och vi känner oss jättenöjd med dem, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Hur kommer det sig?

– Vi har jobbat nu ihop en hel vecka med de två gubbarna som har kommit in, med både Markström och Lundqvist, och vi tycker att det är världsklass på båda de två. Jonas Enroth har ju varit riktigt riktigt bra fram tills nu så vi känner att vi har de målvakterna vi har trots Robins fantastiska säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.