Christian Djoos (nummer 29) jublar med lagkamraterna.

Djoos satte första för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Washingtons Christian Djoos gjorde sitt första mål för säsongen när Los Angeles besegrades i NHL-ishockeyn med 6–4.

Den tidigare Brynäsbacken Christian Djoos bjöd på ett konststycke till mål när han för första gången den här säsongen hittade nätet.

Anfallet inleddes med briljante Aleksander Ovetjkin, som passade ut mot Djoos på högerkanten. Djoos tackade och passade tillbaka, och gav stjärnryssen ett lysande tillfälle att slå in den med Los Angelesmålvakten Jonathan Quick helt ur position.

Men pucken studsade på en försvarande klubba och hamnade hos Djoos, som med en hand på klubban lobbade in pucken över Quick och in under ribban.

Los Angeles Oscar Fantenberg var en annan svensk som utmärkte sig. Fantenberg gjorde mål för andra matchen i rad, där det första målet kom efter 40 spelade matcher under säsongen. Adrian Kempe var inblandad i förarbetet till nattens mål, och noterades för en assist.

Matchens klarast lysande stjärna var ryske Washingtonforwarden Jevgenij Kuznetsov med två mål och två assist. Han gjorde sånär ett hattrick, men när pucken nådde den öppna kassen hade slutsignalen redan gått.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

6 - 4

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

2-2, 3-1, 1-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.