Djurgården firar seger mot Karlskrona Foto: Bildbyrån

Djurgården befäster andraplatsen efter storkross

Uppdaterad
Publicerad

7-0 till Djurgården inför mer än 7500 på läktarna hemma på Hovet.

Bottenlaget Karlskrona åkte på 5-0 bara i sista perioden.

En storkross som befäster Djurgårdens andraplats i tabellen.

Fem minuter in i andra perioden förvirrade Linus Johansson Johannes Jönsson i Karlskronas mål med ett försök till styrning. Pucken studsade upp och Calle Ridderwall tog ner den med hansken och kunde enkelt sätta dit 2-0 i öppet mål.

– Ibland går det, jag vet inte vad jag ska säga, det är väl ingenting man övar in en sån där variant men jag är glad att den gick in, säger Ridderwall till C More.

Karlskronas mål bortdömt

I slutet av andra perioden fick Karlskrona sin reducering till 2-1 bortdömd. Mattias Guter som hade varit målskytten åkte ihop med Adam Reideborn i Djurgårdsmålet innan pucken gick i mål.

– De säger väl att jag tillsammans med deras back driver bort benskyddet på Adam där i målet men jag tycker att det är helt åt helvete, säger en rasande Guter till C More.

– Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan eller, men nåt skumt är det, fortsätter han.

5-0 i tredje perioden

Det gick elva sekunder av sista perioden innan Gustav Possler satte pucken i bortre krysset och 3-0 till Djurgården. Och 4-0 dröjde bara ytterligare en minut då Henrik Eriksson gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Och tre mål till blev det för hemmalaget som sköt 15 skott på mål i sista perioden, samtidigt som gästerna bara fick iväg två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.