Världens bäste back kunde inte stoppa Djurgården

Djurgården blev första lag som lyckades besegra regerande mästarlaget Luleå den här säsongen i SDHL. Detta trots norrbottningarnas nyförvärv Jenni Hiirikoski, av många ansedd vara världens bästa back.

Lagkaptenen Alexandra Palm sköt två mål och nyligen landslagsuttagna målvakten Lovisa Berndtsson räddade 53 av 55 skott när Djurgården vann med 4–2 och satte punkt för Luleås tolv matcher långa segersvit.

Hemmalaget tog kommandot med en 2–0-ledning i första perioden och målen kom inom loppet av 37 sekunder genom Tina Enström och Alexandra Palm, som också svarade för 3–0-målet.

Luleå sköt 45 skott de två sista perioderna, men fick bara utdelning två gånger genom Linn Peterson och Emma Eliasson. Förre Luleåspelaren Rebecca Stenberg satte 4–2 i tom kasse med tre sekunder kvar.

Mästarlaget behåller serieledningen, fem poäng före Linköping och sex före trean Djurgården.

Se ett reportage om Luleå i spelaren ovan.