Djurgården bröt negativa trenden

Efter fem raka förluster kom Djurgårdens trendbrott.

Stockholmslaget slog Malmö med 3-0 i ångestmötet på Hovet.

– Just nu tar man varje seger man kan, säger Mantas Armalis till C More.

November har varit en nattsvart månad för både Djurgården och Malmö, som båda var i stort behov av en seger i kvällens möte efter fem respektive tre raka förluster. Och det blev Djurgården som ändå fick jubla på Hovet i slutet av månaden, framför de blygsamma 3463 åskådarna.

Halvvägs in i första perioden öppnade Ludvig Hedström målskyttet när hans skott utifrån letade sig hela vägen in bakom Oscar Alsenfelt i Malmökassen. Några minuter senare fick Rasmus Bengtsson pucken till skänks, drog till direkt och utökade till 2-0.

Det resultatet stod sig ända in i sista perioden. Då tryckte Malmö på för en reducering men Mantas Armalis i Djurgårdens mål höll tätt.

I stället kunde Linus Andersson sätta spiken i kistan med ännu ett skott utifrån. Det blev 3-0 till Djurgården i lagets blott tredje hemmavinst för säsongen.

– Just nu tar man varje seger man kan. Den här var väldigt viktigt och väldigt skön, säger Mantas Armalis till C More efter matchen.

Det blev 26 räddningar för 29-åringen som både tog sin första nolla för säsongen och sin första seger sedan mitten på oktober.

Trots segern ligger Djurgården fortsatt sist i tabellen, med fyra poäng upp till nästjumbon Timrå.