Stark vändning när HV71 vann på övertid

HV71 hade med sig 16-1 i målskillnad i tre raka vinster. För motståndet stod Djurgården med fem raka förluster i SHL. Efter underläge med 3-1 lyckades smålänningarna kvittera med drygt 30 sekunder kvar av ordinarie tid och strax innan att domaren skulle blåsa av förlängningen lyckades före detta Djurgårdsspelaren Emil Johansson säkra segern till hemmalaget.

Fyra boxplay i första perioden för Djurgården. Men trots det så var det stockholmarna som ledde efter 20 spelade minuter. I Djurgårdens enda powerplay för perioden så vann Michael Haga en tekning i offensiv zon. Mattias Guter snappade upp en lös puck och snärtade upp 1-0 till bortalaget efter drygt två spelade minuter.

I periodpausen så lyckades nygamla Djurgårdsforwarden Dick Axelsson med konststycket att bli utvisad påväg ut till omklädningsrummet. På tv-bilderna verkade Axelsson hamna i en het ordväxling med domaren som valde att dela ut en tvåminutersutvisning för ”abuse of referees”.

Djurgården åkte på totalt sex tvåminutersutvisningar – fem under de första 20 minuterna – och ville ha en utvisning på en hemmaspelare för en hög klubba på Djurgårdsforwarden Dick Axelsson i slutet. Axelsson började blöda från munnen, men domarna Sören Persson och Mikael Andersson lät det passera.

– Även om man får spela mot 26 spelare och funktionärer i dag så tycker jag killarna gör allt för att vinna matchen, sade Robert Ohlsson till C More.

– Den är otrolig. Jag nöjer mig med det ordet, fortsatte Robert Ohlsson till C More, angående domarinsatsen.

Djurgården fick inleda andra perioden i ett fem mot tre-läge men lyckades rida ut stormen. Senare i perioden var det istället Djurgården som fick chansen i fem mot tre och bortalaget var desto mer framgångsrika.

Efter en dryg minut i dubbelt numerärt överläge så fick Linus Hultström möjligheten att trycka av, och som han gjorde det. Rakt upp i krysset för den 26-årige backen och 2-0 till Djurgården.

Reducering efter målvaktstavla

Nicklas Svedberg i Djurgårdsmålet bestämde sig, med två minuter kvar av andraperioden, för att ge sig ut på äventyr från sin målgård. Målvakten försökte sig på en rensning halvvägs upp mot mittlinjen. Men Svedberg fick ingen träff på pucken och HV71 blev skänkta en väg in i matchen efter 2-1.

I en böljande tredjeperiod lyckades Djurgårdens stora guldkalv, Alexander Holtz, göra ett returmål till 3-1, hans femte för säsongen. Eric Martinsson gav sedan hopp till HV efter ett mycket efterlängtat powerplay-mål för hemmalaget. Med 30 sekunder kvar av ordinarie tid så studsade pucken rakt upp i luften efter en räddning från Nicklas Svedberg. När pucken väl landade fanns Simon Önerud i slottet och skickade in kvitteringen.

Trots ett klart mindre puckinnehav i förlängningen så blev det ändå före detta Djurgårdaren Emil Johansson som satte dit vinstmålet för HV. Tungt för stockholmarna som nu har sex raka förluster i SHL.