Färjestad utklassade Djurgården igen – avgörande match väntar

Djurgården ledde semifinalserien med 3-1 i matcher, men efter dagens 6-1-förlust har de nu 3-14 i målskillnad på de två senaste matcherna mot grundseriesegrarna Färjestad. Nu väntar en sjunde och avgörande match i Karlstad på torsdag.

– Vi gör en väldigt bra första period och i början av andra spelar de riktigt bra. Efter att vi gjorde 2-0 blev det proppen ur. Vi är nöjda med vår match, säger Johan Ryno till SVT Sport.

Färjestad tog ledningen redan efter en och en halv minut då Djurgårdsförsvaret sjabblade och pucken hamnade hos Marcus Nilsson som satte in den i öppet mål.

Det fortsatte sedan i den andra perioden. Först rundande Sebastian Erixon kassen och förvaltade sin egen retur från målvakten Robin Jensen. Jensen ersatte Adam Reideborn som missade matchen på grund av barnafödsel.

Det var riktiga mardrömsminuter för stockholmarna som kort senare släppte in 3-0 genom Nilsson i numerärt överläge innan Olofsson gjorde ett straffmål.

Olofsson fick försöka två gånger efter att en hemmasupporter kastat in en flaska på isen. Jensen räddade alltså den första, men sedan gjorde Färjestadsforwarden 4-0.

Med knappt fyra minuter kvar av perioden fyllde Ilari Melart på till 5.0.

I den tredje perioden lyckades Daniel Brodin reducera, men nästa smäll kom nästan direkt då Daniel Viksten satte 6-1.

– Det är klart att vi har en bra känsla. Vi är taggade inför en avgörande match i vår hemmaborg, säger Ryno.

– Jag tycker vi ska ta med oss vår start på den andra perioden. Det gäller att hitta tron på oss själva så ska det nog gå bra, säger Brodin till SVT Sport.

I slutet tvingades FBK:s stjärncenter Linus Johansson bryta matchen efter en rejäl smäll och en befarad huvudskada.

Stjärnan Jacob Josefson gjorde comeback i Djurgården efter skada, men det hjälpte bevisligen föga.

Färjestad vann grundserien, medan Djurgården slutade fyra.

Lagen som vänt 1–3

Fem gånger har lag vänt 1–3-underläge i matcher till seger i SM-slutspelet. Segrande lag står först:

2017: Frölunda–Skellefteå, kvartsfinal.

2015: Frölunda–Luleå, kvartsfinal.

2010: Linköping–Frölunda, kvartsfinal.

2009: HV71–Timrå, kvartsfinal.

2006: Frölunda–Linköping, semifinal.