Marcus Davidssons mål var det snabbaste någonsin från en debutant. Foto: Bildbyrån.

Rekordsnabbt mål från Dif–debutant

Uppdaterad
Publicerad

17–årige Marcus Davidsson gjorde mål i sitt första byte någonsin. Ett mål som visade vägen i Djurgårdens jakt på en kvartsfinalplats.

Djurgården behövde vinna mot Färjestad i den sista omgången, samtidigt som andra resultat var tvunget att gå lagets väg, för att man skulle ha en chans på att slippa spela åttondelsfinal. Och laget gjorde vad de kunde, med hjälp av en rekordsnabb debutant. Marcus Davidsson startade upp ett anfall, precis efter att han äntrat SHL–isen för första gången någonsin, anfallet avslutade han sedermera med att styra in pucken otagbart förbi Lars Haugen i FBK–kassen. 12 sekunder på isen behövde han för att göra sitt första SHL–mål.

– Fantastiskt roligt, jag kan knappt förstå det. Man får adrenalin i hela kroppen, jag kan inte va lugn, sa Marcus Davidsson till C More Hockey.

Glädjen höll sig till andra perioden då Antti Tyrväinen kvitterade för Färjestad. Men Djurgården återtog greppet när lagets bäste målskytt Matt Andersen rakade in en stolpretur.

Matt Andersen var sedan inblandad i 3–1 när han och Patrick Thoresen låg läget som Marcus Sörensen förvaltade.

John Persson kunde reducera för Färjestad till 3–2 innan Mikael Ahlén fastställde 4–2. Men eftersom att Växjö besegerade Luleå så tvingas Djurgården att spela åttondelsfinal. Den matchserien börjar på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.