Djurgården föll trots Berglunds första mål

Uppdaterad
Publicerad

Legendaren Challe Berglunds tröja hänger i taket i Hovet. I kväll slog hans son Emil till och gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan när han kvitterade till 1-1 mot Rögle. Men det räckte inte för jumbon i serien. Rögle vann med 3-2 i en jämn tillställning.

– Hade haft en del lägen innan så det var skönt att se den gå in, säger segerskytten Adam Edström till SVT Sport.

Den här matchen kunde ha slutat hur som helst men en situation i mitten av tredje perioden blev avgörande.  Djurgårdens William Eklund föll mot isen efter det som såg ut som en tripping men domaren valde att fria och istället vände gästerna på spelet och Adam Edström svarade för en fin genomåkning innan han lade in 3-2, vilket blev slutresultatet.

– Jag tittade på bilderna och jag kan väl erkänna att det kanske såg lite ut som en tripping, säger Edström om situationen men framhåller att det är domaren som dömer.

– Jag kommer fortsätta att spela tills domaren blåser av, och jag har väl inga speciella åsikter om den där situationen, säger Edström till SVT Sport.

Djurgårdarna både på isen och på läktaren var mycket upprörda på situationen och enligt SVT:s expert Jonas Andersson var det inget snack.

–  Det är en solklar tripping, sa Andersson i Hockeykväll.

Berglund: Svårt att vara glad

I december anslöt Emil Berglund till Djurgården, den klubb där hans pappa Challe har rönt så stora framgångar.  Det tog tio matcher innan första målet kom för Emil. Han stod rätt placerad framför målet och styrde in Paul Careys puck.

– Det är klart att det är skönt att bidra, det är ju därför man är här, säger Berglund till SVT Sport om premiärmålet i Dif-tröjan.

– Men det är svårt att vara speciellt stolt eller glad nu när man förlorar, säger Berglund om besvikelsen över att det blev en förlust i matchen.

KLIPP: Rögle avgjorde med omdiskuterat mål

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2 - 3

Rögle BK logo

Rögle BK

0-0, 1-1, 1-2
Hovet, Stockholm
Publik: 1483

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.