Det blev en tung kväll för Djurgården i CHL Foto: Bildbyrån

Djurgården föll tungt på Hovet

I Wien så blev det målsnålt och Djurgårdsseger. I Stockholm blev det motsatsen, målrikt och seger för Wien-laget som vann med hela 6-3.

– Vi måste bli bättre både med och utan puck, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Det började bra för Djurgården när Albin Grewe gjorde sitt första tävlingsmål i A-laget, och gav Djurgården ledningen halvvägs in i första perioden. Men det skulle bli sista gången som Stockholmslaget hade ledningen i matchen. För efter att Wien gjorde 2-1 efter en minut i andra så var det österrikiska laget snäppet före hela matchen.

Djurgården försökte dock att ta kommandot igen i matchen, och såg ut att kunna göra det när Marcus Högström på egen hand gjorde 3-3 redan efter 26 sekunder i tredje perioden. Men efter det tappade laget allt.

Wien gjorde tre mål på åtta minuter och gick ifrån till en 6-3 ledning, och efter det orkade inte Djurgården att resa sig igen. 6-3-segern var Wiens första i årets CHL.

Dåligt spel i powerplay fällde Djurgården

Djurgården fick under matchen väldigt många lägen i powerplay, framförallt i andra perioden, men lyckades inte göra mer än bara ett mål i spelformen. Det är något som Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson menar kostade dem matchen, och att de tappade lite självförtroende då.

– Vi tappade puckar efter det. Och jag har svårt att beskriva något speciellt bra vi gör efter det, säger han.

Efter matchen så var SVT Sports expert Nils Ekman minst sagt besviken på Djurgårdens spel mot Wien.

– Det är många saker som inte fungerar. Det är en riktigt dålig dag på jobbet, säger han.