Djurgårdens Markus Ljungh och Niclas Bergfors firar segern. Foto: Bildbyrån.

Djurgården bröt förlusttrenden på Hovet

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården hade tre raka hemmaförluster. När man tog emot HV71 gick matchen till förlängning där Markus Ljung blev matchhjälte för hemmalaget när han satte dit 2–1 med bara sekunder kvar.

– Jätteskön seger, säger Ljung.

Djurgården började säsongen med att vara väldigt hemmastarka, men de senaste matcherna har laget varit skakade på Hovet.

I första periodens slut hade Djurgården ett powerplay som man tog med sig in i andra. Niclas Bergfors snappade upp en retur och gjorde sitt nionde mål för säsongen. HV71 kvitterade innan periodens slut via Victor Ejdsell och det skulle dröja till förlängning innan ett avgörande kom. Markus Ljung snodde pucken efter dåligt HV-försvar och tryckte in den i krysset. Djurgården bröt därmed sin förlusttrend på Hovet.

 – Jätteskön seger. det var inte vår bästa match men skön känsla att vi kan vinna trots det, säger matchhjälten till Cmore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.