Djurgårdens kris djupare – sjunde raka förlusten

Krisen i Djurgården är nu ännu djupare. Stockholmarna ligger sist i SHL och efter dagens 4-6-förlust hemma mot Luleå har man sju raka förluster.

– Det är tungt såklart. Vi kan inte börja som vi gör, säger Djurgårdskaptenen Linus Videll till CMore.

Djurgårdsstjärnan Marcus Sörensen hade ett farligt skott som hade fått hemmapubliken att känna hopp om det hade gått in, men istället hittade gästernas Julius Honka krysset direkt efter.

Innan perioden var över hade först Vilmos Gallo gjort 2-0 innan Pontus Andreasson satte in returen på Gallos skott.

I slutet av perioden drog Djurgårdens nyförvärv Peter Holland på sig ett matchstraff då han kastade handskarna i ett bråk framför Luleås mål.

– Det är klart det är frustration. Men vi måste landa och börja om. Upp med varenda jävel i omklädningsrummet, säger Niclas Bergfors till CMore.

I andra perioden reducerade Linus Andersson för Djurgården, men det hann inte gå många sekunder innan nästa käftsmäll kom för stockholmarna. Hemvändaren Linus Omark med sitt andra för säsongen.

Men målen fortsatte att komma i snabb takt då Dif reducerade ännu en gång. Först petade Filip Cederqvist in 4-2 efter att Luleåmålvakten Jesper Wallstedt tappat bort pucken och sedan tryckte Brendan Shinnimin in 5-2 för Luleå. Fyra mål på drygt två minuter.

Innan det var dags för paus igen hade Ludvig Rensfeldt sett till att hemmalaget närmade sig då han satte 3-5. Då Marcus Sörensen hittade målet med några minuter kvar att spela blev det rejält spännande, men närmare än så kom aldrig Djurgården.

Istället hann Luleå sätta 6-4 och punktera matchen. Djurgården har sju raka förluster och de negativa rubrikerna runt laget och den nya tränaren Barry Smith lär inte bli färre.

– Jag förstår att supportrarna är frustrerade. Det är vi också, säger Videll.