Djurgården till CHL-kvart – Axelsson målskytt mot Skellefteå

Både Djurgården och Skellefteå kommer från tunga perioder i SHL. Den första åttondelen i Champions Hockey League blev 3-3 och då lagen sedan möttes i Stockholm i returen var Djurgården bättre och vann med 4-1.

– Jag tycker vi vill lite mer och då brukar det bli ganska bra, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

1-0 kom i den första perioden i spel fem mot tre. Dick Axelsson fick pucken av Patrik Berglund och sköt in sitt första mål sedan återkomsten till Djurgården.

– Han är en av de skickligaste spelarna, säger Ohlsson.

En försvarsmiss av Skellefteå öppnade sedan för att Gustav Possler utökade till 2-0.

I den tredje perioden spelade bortalaget bra och efter ett Djurgården dragit på sig ett par utvisningar fick man utdelning genom Joakim Lindström.

Men bara minuter senare var det Lindströms tur att sätta sig i utvisningsbåset och bara sex sekunder in i den utvisningen gjorde Niclas Bergfors 3-1. Efter det hann Berglund ännu utöka till 4-1.

Därmed går Djurgården till kvartsfinal där man möter vinnaren i mötet mellan Yunost Minsk och München.