Foto: Bildbyrån

Strandberg hjälte på Hovet – avgjorde målkalaset med fräckis

Uppdaterad
Publicerad

Timrå var nära. Kom ikapp flera gånger om och var ett stolpskott var ledningen. Men målglada Djurgården var större och mer effektiva i ett svängigt målkalas som slutade 7-4.

Sebastian Strandberg avgjorde med en riktig fräckis.

Oj vad det svängde på Hovet. Mest för att Timrå vägrade ge upp – och för att Djurgården bara fortsatte slarva.

Men till slut blev det hemmaseger inför högljudda hemmafans på Hovet – och snyggt var det. Sebastian Strandberg släppte pucken mellan benen, gick köksvägen, och via Morten Madsens skridsko satte han matchavgörande 5-4.

Djurgården vann till slut med 7-4. Jonathan Davidsson satte 6-4 vackert. På sitt andra friläge i matchen sköt han sitt andra mål efter att ha fintat ner Niklas Svedberg och tryckt in målet med sin backhand.

Dubbla tvåmålsskyttar

– En svängig match där vi släpper in de i matchen. Men skönt att vi vann och en kul match att spela, säger hemvändande Jonathan Davidsson till C More.

– Jag gjorde det bra och fick positiva besked i USA, men det är kul att spela här hemma, fortsätter han.

Också Daniel Brodin blev tvåmålsskytt. Han satte slutresultatet 7-4 i öppen kasse.

Annars var det ett vilt kämpande Timrå som kom tillbaka gång, på gång, på gång. Från 2-0 till 2-2. från 3-2 till 3-3 och från 4-3 till 4-4.

Stortalangen – en komplett spelare

Stortalangen Filip Hållander kämpade två gånger om pucken från slarviga Djurgårdsbackar och spelade fram en gammal stortalang Sebastian Collberg ena gången, och Ludvig Rensfelt andra.

– Filip har haft en fantastisk utveckling. Han är vår bästa spelare i dag. Bra forechecking och bra jobb defensivt. En komplett spelare, hyllar Timrås tränare Fredrik Andersson i C More. 

Timrå hade lägen till 5-4 men hade marginalerna mot sig. De är i SHL för att stanna.

– Vi skapar lägen för att ta poäng men tyvärr är vårt försvarsspel inte bra i dag när vi möter ett bra Djurgården, forsätter Andersson.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

7 - 4

Timrå IK logo

Timrå IK

2-2, 2-2, 3-0
Hovet, Stockholm
Publik: 6939

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.