• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Djurgårdsbacken Marcus Högström. Foto: Bildbyrån

Djurgårdsbacken klar för NHL

Publicerad

Han skrev på ett nytt treårskontrakt i februari.
Nu lämnar backen Marcus Högström, 29, Djurgården för spel i NHL-klubben Calgary Flames.
– Jag hade lite ont i magen över att säga att jag lämnar, men de hade förståelse för det, säger han till Aftonbladet.

Calgary bekräftar på sin hemsida att 29-åringen från Sveg har skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt, vilket innebär att det också kan bli spel i farmarlaget Stockton Heat.

Högström noterades för 23 poäng (3+20) på 50 matcher i SHL under förra säsongen, och därefter ytterligare sju poäng (1+6) på elva matcher i slutspelet.

Men efter att ha testat på spel i finska ligan och i KGHHL väntar nu ett nytt äventyr.

”Intresse varje säsong”

– Varje säsong har jag haft intressen från NHL. Träffat lag på hotellrum och så. Men det har aldrig gått så här långt. Men nu har det gått längre och i helgen kom vi överens, säger Högström till Aftonbladet.

Under söndagsmorgonen berättade han nyheten för Djurgården.

– Jag hade lite ont i magen över att säga att jag lämnar, men de hade förståelse för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer