Dramatik i toppmötet – HV71 vann i förlängning

Det blev dramatik i mötet mellan HV71 och Linköping i SDHL.

Matchen gick till förlängning – och där drog Jönköpingslaget längsta strået.

– En av de mest underhållande matcherna den här säsongen, säger Chris Härenstam i SVT:s sändning.

HV71 och Linköping har mötts tre gånger tidigare den här säsong – två av dem har Jönköpingslaget vunnit.

I första perioden gjorde hemmalaget HV71 både 1-0 och 2-0. Ledningsmålet gjorde Elin Svensson och utökningen kom på straff – poängligatvåan Kennedy Marchmant satte dit den.

LHC reducerade

Linköping behövde rycka upp sig – och i andra perioden gjorde man det.

Fem minuter in andra perioden reducerade Carly Bullock för bortalaget – till 2-1.

Bra tempo, hårda närkamper och roligt att spela – så sammanfattade HV-spelaren Ronja Mogren matchen inför tredje perioden och tillägger:

– Vi gör en bra period även fast Linköping kommer upp i tempo och det blir jämnare.

HV71 vann i förlängningen

Men med mindre än tre minuter kvar av tredje perioden kom kvitteringen till 2-2 och matchen gick till förlängning. Där avgjorde HV71 matchen.

Jönköpingslaget vann för tredje gången mot Linköping den här säsongen och tog ett grepp om tredjeplatsen i tabellen.