Nytt drömmål av Nils Höglander

Nils Höglander gjorde årets mål i SHL förra säsongen med ett ”Zorromål”.

Mot Skellefteå slog ”Zorrokungen” till igen med ett nytt drömmål.

Efter att ha snurrat upp motståndarförsvaret lyfte han upp pucken med klubban mellan sina egna ben.

– Det var mest på instinkt. Det var kul att prova på och den går ju in också, sa Höglander till C More.

Stekheta Rögle inledde målskyttet mot Skellefteå efter 11 minuter då Erik Andersson klappade in returen på ett skott från Nils Höglander som drivit upp pucken på högersidan. Skottet gick över vänstra axeln otagbart för Arvid Söderblom i Skellefteåkassen.

Det skedde efter en stark inledning av gästerna som störde serieledaren.

Rögle tog över det mesta av spelet under resten av den första perioden men när pausvilan närmade sig så stack Skellefteå fram och etablerade lite tryck. Men lagkaptenen Oscar Möller fick matchstraff i slutet av perioden då han slog upp klubban i Moritz Seiders skrev i en tät situation vid sargen. Det var Skellefteås fjärde matchstraff de senaste fem matcherna och kanske ett moralsänke för resten av matchen.

Drömmålet

Andra perioden startade med ett öppet spel då lagen under en period spelade fyra mot fyra. Rögle var piggast och vaskade fram ett par riktigt bra chanser. Närmast var Brady Ferguson som sånär lyckades lirka pucken förbi en slängande Söderblom.

Men det var Skellefteå som gjorde nästa mål då Andreas Wingerli lyfte in 1-1 efter fint samspel med Jesper Frödén. Men den glädjen höll sig inte så länge för gästerna då Eric Gelinas dundrade in 2-1 från blå linjen bara en och en halv minut senare.

Tre på tre

Två minuter senare var det dags för Röglemål igen. Och vilket mål sen! Nils Höglander dribblade sig igenom motståndarförsvaret och lyfte in 3-1 mellan sina egna ben. Målet skulle kunna betyda att han vinner ”årets mål” för andra året i rad. Förra säsongen vann han den utmärkelsen med ett ”Zorromål”, något han har gjord vid flera tillfällen.

Ytterligare en kort stund senare gjorde Erlen Lesund 4-1 på ett skott utifrån. Tre mål inom loppet av 3.17.

I inledningen av sista perioden utökade Simon Ryfors Rögles ledning till 5-1 och sänkte alla Skellefteås eventuella poängförhoppningar.