Djurgården spelar både fotboll och hockey i Göteborg på söndag. Foto: Bildbyrån

Första finalen på nio år – då krockar den med toppmötet i fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården är klart för sin första SM-final i ishockey på nio år samtidigt som klubben även leder allsvenskan i fotboll. Då drabbas fansen av ett tufft dilemma på söndag.

Exakt samtidigt som den första hockeyfinalen avgörs mot Frölunda i Göteborg möter nämligen Djurgårdens fotbollsherrar Häcken – i samma stad.

På söndag inleds SM-finalen i ishockey, storstadsmötet mellan Frölunda och Djurgården i Scandinavium, klockan 15.00.

Samma dag, 15.00, är det toppmöte i herrallsvenskan i fotboll mellan tabelltvåan BK Häcken och serieledande Djurgården på Hisingen i Göteborg. Dessutom krockar även den tredje finalen på torsdagen med det allsvenska mötet mellan Djurgården och Norrköping.

”I ett idealläge spelas förstås inte de båda matcherna samtidigt, men det är mycket som ska klaffa och tas hänsyn till kring att flytta ett matcharrangemang. Från Djurgårdens håll är det också viktigt att ta hänsyn till våra supportar som, eftersom fotbollsmatchen varit planerad sedan länge, redan har bokat resa ner och hem från Göteborg”, skriver Djurgården Fotboll på sin hemsida.

Globen upptaget

Den 27:e april, finalmatch fyra och potentiell guldmatch, har Djurgården hemmamatch mot Frölunda.

Men det mötet kommer inte att spelas i Globen.

Där håller nämligen SM-finalerna i innebandy på under hela den lördagen. Det innebär att Dif är förpassade till Hovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.