Effektivt Skellefteå nollade Färjestad

Seger senast – och seger i kväll.

Skellefteå knockar Färjestad med 5-0 och kopplar därmed grepp om kvartsfinalserien.

Pucken passerade mållinjen och Färjestad trodde att man hade tagit ledningen borta mot Skellefteå – men målet dömdes bort.

– Jag har inte fått någon information av domarna om varför. Vad jag kunde se på jumbotronen såg det ut som att det var en Skellefteåspelare som satte pucken i eget mål, men vi får lita på systemet, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Kanonskott av Lindström

I stället svängde pendeln åt andra hållet. I ett misstänkt offsideläge avancerade Pär Lindholm och serverade Joakim Lindström, som dunkade in 1-0 för hemmalaget.

Tre minuter senare satte Tim Söderlund 2-0 i krysset. Uppförsbacken blev plötsligt ännu brantare för gästerna och det kom mer.

Knappt hade andra perioden börjat när Färjestads Johan Ryno sköt, men klubban gick sönder och han fick jaga efter pucken i egen zon.

Luften gick ur

Ryno valde då att försöka passa hem pucken med skridskon och Pontus Petterström kunde sticka emellan och skicka in trean.

Matchen var fartfyllt och känsloladdad, men när Adam Pettersson utökade till 4-0 gick luften ur Färjestad. Höjdpunkten i en långsam tredje period blev Lindströms andra mål för kvällen.

Just Lindström tog inför matchen emot utmärkelsen Guldhjälmen för tredje gången. Den delas ut till den spelare som spelarna i SHL anses vara mest värdefull i ligan.

Segern var Skellefteås andra raka och man kopplar därmed grepp om kvartsfinalserien. Nästa möte är på fredag i Karlstad.