Henrik Lundqvist är tillbaka på is bara 47 dagar efter sin hjärtoperation. Foto: Instagram

47 dagar efter hjärtoperationen – Henrik Lundqvist tillbaka på is

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist var i dag tillbaka mellan stolparna för ett träningspass på is. Det var första gången sedan han fick hjärtat opererat för 47 dagar sedan.

”Det var roligt i dag”, skriver han på Instagram.

Han har lagt ut flera klipp. Ett där han kör bil och förklarar att det är första gången på nio veckor han kör en bil, något han saknat. Sedan visar han upp en sekvens från en träningshall där han med snabba rörelser i Washingtondräkt motar puckar från en spelare som kommer i ideliga frilägen.

”Får i gång benen med en stadig puls och övningar med en hel del kontroll. Det var roligt i dag!” skriver han på Instagram.

Inför den här säsongen fick Lundqvist lämna New York Rangers efter 15 år och hann aldrig debutera för nya klubben Washington Capitals. Det är oklart om 38-åringen siktar på att återuppta karriären eller om han nöjer sig med att bara hålla i gång. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.