Sundsvall Hockey drar sig ur division 1. Foto: Foto: Bildbyrån

Efter damlaget – nu lägger Sundsvall ner herrlaget

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan drog Sundsvall Hockey ur sitt damlag från SDHL. Man valde att inte satsa vidare på sin damverksamhet. Nu meddelar klubben att man även drar ur sitt herrlag från seriespel.

 – Vi har haft problem i ekonomin i två års tid. För att säkerställa föreningens framtid måste vi vidta ytterligare åtgärder, säger klubbchefen Stefan Lindqvist till SVT Sport.

– Vi spelade i allsvenskan för två år sedan och drog på oss en alldeles för stor kostym. Det innebär att vi fick med oss ett underskott inför föregående säsong. Vi har försökt få ordning på det under vintern men känt att vi inte riktigt nått fram, fortsätter han.

Saknas tre och en halv miljon

Hur illa ser det ut ekonomiskt?

– Någonstans saknas det väl en tre och en halv miljon. Jag tror inte vi lyckas spara in allt genom detta. Som krav för licensen behöver man ha en ekonomi i balans och det kommer vi inte kunna ha. Vi vill ta vårt ansvar och dra oss ur.

Vad händer med ungdomslagen?

– Ingenting förhoppningsvis. Det är därför vi tar till den här åtgärden.  Ungdomssidan kommer se ut precis som den gör, likaså juniorsidan och vårt gymnasium.

– Sedan får man gå in i seriesystemet längst ner. Här uppe är det i division två. Vårt mål är att försöka starta upp A-lagsverksamheten till våren 2018 så att vi har ett lag till nästa höst.

”Känns jättejobbigt förstås”

Finns det planer på att starta igång damerna också?

– Vi har tjejer i vår verksamhet idag. Vi ska försöka få igång damverksamheten också, men om det blir redan i höst eller om det blir till nästa år vet vi inte. Nu är vi på ruta noll igen. Det känns jättejobbigt förstås. Det är det sista man vill när man vill jobba med sport.

Klubbens målsättning är att ha ett herrlag i seriespel till säsongen 2018/2019. Herrlaget skulle under nästa säsong spela i HockeyEttan Norra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.