Foto: TT

Hockeyprofilen överklagar till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Förra månaden dömdes han till villkorlig dom, samhällstjänst och skadestånd. Nu har hockeyprofilen överklagat till hovrätten, skriver Sportbladet.

Den 19 juni dömdes en svensk hockeyprofil till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst samt till att betala 14 500 kronor till målsägande.

Den förre Tre Kronor-spelaren stod åtalad för försök till misshandel, försök till grov misshandel och olaga hot mot en närstående.

Nu skriver Sportbladet att han överklagar domen till hovrätten. Han yrkar primärt på frikännande, sekundärt på lindrat straff.

Samtidigt är målsägande missnöjd med domen och har också överklagat i hopp om att hockeyprofilen döms till fängelse.

Det var natten mot den 14 maj förra året som han greps i sitt hem och senare anhölls misstänkt för grov kvinnofridskräkning.

Han häktades först för bland annat grov sådan, men släpptes senare ur häktet samtidigt som misstankarna om grov kvinnofridskräkning togs bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.