Rögle vann säsongens första CHL-match. Foto: Aleksandra Szmigiel/Bildbyrån

Efter drömstart och vändningar – Rögle vann CHL-premiären mot Katowice

Förra säsongen vann Rögle CHL.

När de gick in i årets turnering fick de en drömstart.

Redan efter 23 sekunder spräckte laget nollan borta mot polska Katowice.

Till slut vann Rögle med 5–4.

Efter 2-1 mot Tappara i CHL-finalen blev Rögle mästare för exakt ett halvår sedan.

Resan mot en ny titel inleddes på bästa tänkbara sätt i kväll, borta mot den polska CHL-debutanten Katowice. Redan efter 23 sekunders spel satte nämligen Tony Sund 1–0 med ett bra avslut från den vänstra tekningscirkeln.

Champions Hockey League

Magee kvitterade

Men trots drömstarten såg det ut som att det skulle bli förlust.

Redan tio sekunder senare kunde Brandon Magee kvittera för hemmalaget, genom ett avslut som inte såg otagbart ut för Rögles målvakt Calle Clang.

Tre snabba Rögle-mål

Mindre än fem minut senare kom även 2–1 för Katowice, då Grzegorz Pasiut sköt ett skott som gick in mellan Clangs arm och överkropp, och i den andra perioden gjorde Katowice även 3–1.

Men i den tredje perioden kunde Rögle, efter tre mål på mindre än två och en halv minut, gå upp till 4–3.

Katowice kvitterade visserligen bara 2.27 senare genom Rögle-produkten Hampus Olsson. Men Rögle vann alltså ändå. Samuel Jonsson slog till med ett skott från blålinjen, som något enkelt letade sig förbi målvakten John Murray, och Rögle fick med sig tre poäng hem till Sverige.