Karlskrona HK har räddats från konkurs. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Efter konkurshotet: Karlskrona HK beviljades rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK:s supportrar kan nu andas ut på allvar.

Efter att ha hotats av konkurs har klubben nu beviljats rekonstruktion.

Därmed är konkurshotet avvärjt för denna gång.

– Allt som har hänt har gett en framtidstro, säger klubbchefen Per Rosenqvist.

Förra veckan vädjade hockeyallsvenska Karlskrona till kommunen om ekonomisk hjälp, för att klara av en akut ekonomisk kris som kunde leda till konkurs.

Krisropen gav resultat. Klubben lyckades nå en affärsuppgörelse med Karlskrona kommun som gav 1,5 miljoner kronor. Dessutom har de fått 1,6 miljoner kronor från företag och privatpersoner.

”Resa mellan hopp och förtvivlan”

I dag lämnade föreningen in en ansökan om rekonstruktion för bolaget Idrotts AB, och den ansökan godkändes senare under dagen av tingsrätten.

– Det har varit en resa mellan hopp och förtvivlan de senaste månaderna, det som nu har hänt är långt över mina förväntningar, säger Per Rosenqvist till lokaltidningarna i Blekinge, och fortsätter:

– Det engagemanget måste vi ta tillvara på framöver, hur vet jag inte riktigt. Det har varit en tung period och efter fredagens starka besked och känslor har vi försökt ta ledigt i helgen för att samla ny kraft som behövs framöver, men allt som har hänt har gett en framtidstro.

Rekonstruktionen kommer att pågå under ungefär tre månader. Därefter ska det finnas en versksamhet som är lönsam och kan drivas vidare, skriver lokaltidningarna.

ARKIV: KHK om uppgörelsen: ”Vi är tacksamma” (8 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.