Björklöven förlorade mot AIK. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Efter matchfixningsanklagelserna: Björklöven förlorade mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven anklagades tidigare i veckan för matchfixning mot Mora. I går friades de dock.

I kväll var det dags för match igen – men då förlorade de mot AIK.

– Tokig blir jag, säger lagkaptenen Fredric Andersson.

I måndags tappade Björklöven 3–0 till 3–7 mot Mora, i en match som till slut slutade 4–8.

Matchen blev rejält uppmärksammad, då Svenska Spel stoppade möjligheten till livespel på matchen, efter att märkliga oddsrörelser kunnat ses hos flera andra spelbolag.

Dominerade matchen

Oddsrörelserna, i kombinationen med Björklövens genomklappning, gjorde att många misstänkte att spelare i Björklöven varit inblandade i matchfixning, men i går meddelade både Svenska ishockeyförbundet och Svenska Spel att de lagt ner sina utredningar och att det hela berodde på ett mänskligt misstag hos ett stort spelbolag som fått flera andra spelbolag att följa efter.

I dag spelade serietvåan Björklöven sin första match sedan händelserna, mot mittenlaget AIK.

Björklöven dominerade totalt under stora delar av matchen (AIK:s första skott på mål kom först efter 11.53 i den första perioden), men förlorade ändå med 3–4.

– De får göra mål bara sådär lite här och där. Vad fan har dem, nio skott? Jag fattar ingenting! Tokig blir jag, sade lagkaptenen Fredric Andersson i den andra periodpausen, då Björklöven låg under 2–3, trots att de ledde skotten med 34–11.

Vann skottstatistiken stort

I den tredje perioden kvitterade Björklöven redan efter 1.54 i powerplay, men knappt fyra minuter senare återtog AIK ledningen genom Nicklas Heinerö som tog hand om en målvaktsretur och stötte in det som visade sig bli matchens enda mål.

– Jag tror att pucken tar på min axel, och sen studsar den ner och jag kan sätta den, förklarar Heinerö för C More.

Därmed blev Björklöven poänglöst, trots att de vann skottstatistiken med 48–17.

– Ibland är det så här. De fick några tursamma studsar med sig och det fick inte vi, säger Björklöven-forwarden Justin Crandall.

KLIPP: Björklöven: ”Blir oskyldigt anklagade som fuskare” (17 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.