Efter poängsuccén – Erik Karlsson hyllar gamla lagkamraten

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlsson går som tåget i NHL och är tillbaka i gammalt gott slag.
Nyligen slog han klubbrekord i San José med poäng i 13 raka matcher – en svit som nu är uppe i 14 matcher.
Då passar han på att hylla sin gamla lagkamrat Robin Lehner.
– Jag är otroligt stolt över honom. En av de bästa människor jag känner, säger stjärnan.

Erik Karlsson hade en trevande start i nya klubben San José. Men nu har det lossnat och det med besked. Svensken är historiskt het i San José Sharks. Assistpoäng i 14 raka matcher nu – då passar han på att hylla Robin Lehner för hans styrka att träda fram och berätta om sina demoner.

– Riktigt stort att han pratar om det, det är inte lätt, speciellt för honom som hållit det inom sig så länge.

– Önskar honom allt det bästa. En av de bästa killarna jag träffat. Ödmjuk och bryr sig om andra. Kul att han börjat bry sig om sig själv nu.

Robin Lehner som öppet och utlämnande skrev om sitt alkohol- och drogmissbruk har nu fått ordning på sitt liv och är hetare än någonsin i NHL. En av ligans bästa på sin position – precis som Erik Karlsson mer eller mindre alltid varit.

– Jag har känt Robin sen han var 16 år. Sett honom gå igenom mycket, saker i livet som är svåra att förklara och förstå. Men jag tycker han alltid gjort det bästa av sin situation. Sen har hans situation inte varit lika lätt som för en annan även om jag också gått igenom svåra prövningar i livet.

Hittade styrkan att be om hjälp

Erik Karlsson är glad att Robin hittade styrkan att be om hjälp. Att han sträckte ut handen innan det var för sent.

– Bra att han tar hjälp, det är inte alltid så lätt. Du måste be om hjälp. Det är inte som när man är liten att mamma eller pappa kommer och undrar om du har ont eller mår dåligt.

Lehner är en av NHL:s statistiskt sett bästa målvakter den här säsongen. Han, precis som Erik, bytte klubb från Buffalo till New York Islanders och succén har inte låtit vänta på sig.

– Otroligt bra spelare och glad att han får får support. Det är alltid upp till var och en att ta tag i det och nu har han gjort det och jag är otroligt stolt över honom.

Inom kort träffar ni Erik Karlsson i ett exklusivt möte och en öppen intervju om flytten till San José och det senaste årets turbulens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer