Magnus Nygren är en av tre backar i SHL som har chans att knipa titeln som årets back vid SHL Awards i maj. Foto: Bildbyrån

Efter rasismskandalen: Nygren stoppas från VM

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeystjärnan Magnus Nygren stoppas från VM-spel med Tre Kronor efter rasismskandalen.

– Jag har pratat med Rikard Grönborg (förbundskaptenen). Jag var uttagen till de kommande landskamperna och var aktuell för VM. Men nu har Svenska ishockeyförbundet och Grönborg enats om att jag inte ska spela i landslaget mer den här säsongen. De ansåg att det kunde ta fokus från både mig och laget om jag var med, säger Nygren till Nya Wermlands-Tidningen.

Rikard Grönborg vill inte gå in närmare på orsakerna till beslutet.

– Vad jag och spelaren diskuterar är emellan mig och den spelaren, säger han till Expressen.

Efter att Färjestad åkt ur SM-slutspelet hamnade Nygren i bråk med en supporter efter en lagmiddag i centrala Karlstad. När det blev känt att backen fällt rasistiska glåpord tvingades han offentligt be om ursäkt.

Tidigare i veckan bröt Nygren kontraktet med Färjestad för spel utomlands. Nu meddelar klubben att 26-åringen lämnar för schweiziska Davos.

”Tack ska ni ha. Jag är superexalterad över att gå med”, skriver Nygren på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.