Erika Grahm. Foto: Bildbyrån

Efter VM-beskedet – Grahm kan sluta i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna får ingen chans att spela upp sig till A-VM.

Nu är Erika Grahm osäker på framtiden i landslaget.

– Jag vet inte hur det blir i framtiden. Det kändes som sista racet, säger hon till SVT Sport.

Det är coronaviruset som sätter stopp för damernas A- och B-VM. Damkronorna, som förra året åkte ur A-VM, hade siktet inställt på att spela upp sig till A-VM. Det är en möjlighet som laget nu inte får. Erika Grahm var rejält besviken över beskedet.

– Det känns jättetråkigt, helt värdelös om jag ska vara ärlig. Efter den här säsongen som varit var alla revanschsugna att spela Sverige tillbaka dit vi hör hemma. Det här är ingen division som vi vill vara i, säger hon till SVT Sport.

Damkronorna

Nu kan det vara så att Grahm spelat sin sista landskamp.

– För egen del känns det jättetråkigt, och jag vet inte hur det blir i framtiden. Det känns som att det här var sista racet. Det är inte lika självklart som tidigare. Jag hade sett fram emot att spela det här mästerskapet. Det här var riktigt, riktigt tråkigt, säger Erika Grahm till SVT Sport.

Respekt för beslutet

Trots att Grahm är besviken har hon ändå respekt för beslutet.

– Jag följer ju med vad som händer med viruset, och det är ingenting att leka med. Man får lita på att det är ett rätt beslut även fast det känns som tidigt taget.

Det här betyder också att säsongen är slut för Erika Grahm då hennes Brynäs åkte ut i semifinalen mot Luleå/MSSK.

– För en timme sedan tog säsongen slut, och jag har inte tagit något beslut hur det blir i klubblaget. Jag har haft en riktigt rolig säsong, men när man kommer upp i den här åldern tar jag en säsong i taget. Jag har ett speciellt jobb i Brynäs och jag ska inte stressa fram någonting. Just nu känns det bara tungt, säger hon.

SE MER: Erika Grahm efter damkronornas fiasko: ”Overkligt” (04/10 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet