Christoffer Ehn visade vägen för Frölunda. Foto: Bildbyrån.

Ehn hjälte när Frölunda vann

Han hade inte nätat på 20 matcher, men mot Mora blev Christoffer Ehn tvåmålsskytt och hjälte för sitt Frölunda. Slutsiffrorna skrevs till 3-2.

10 100 åskådare bänkade sig på Scandinavium för att se ännu en jämn tillställning mellan Frölunda och Mora.

Gästerna tog ledningen strax före paus genom Andrew Rowe, men sedan klev Christoffer Ehn in i handlingen.

Vändning av Frölunda

Ehn, som inte hade nätat på 20 matcher, bröt sin måltorka när han gled fram med fart, gjorde en dragning och lyfte upp pucken i nättaket.

Mora försökte återta ledningen och imponerade framför allt med rörelsen i sitt spel, men trots flera lägen var Johan Gustafsson omutlig mellan stolparna.

I stället kunde Ehn göra sitt andra mål en bit in i tredje perioden och fullborda vändningen, innan Pontus Westerholm prickade in 3-1 i power play. Då hade också Joel Lundqvist hunnit visas ut i tio minuter för osportsligt uppträdande.

Rönnberg: ”Oftast bäst i tredje”

Matt Bailey skapade nerv i matchen med tre minuter kvar, när han skar in från vänsterflanken och satte reduceringen i främre krysset, men Frölunda höll undan och vann en tät match.

– Vi blir bättre ju längre matchen går och gör en bra arbetsinsats utan puck. Vi har ett vältränat lag som oftast är bäst i tredje perioden och det är nog det som i slutändan avgör, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More efter slutsignalen.

Frölunda har därmed vunnit sex av sina sju senaste matcher och parkerar på en tredjeplats.