Elias Lindholm stod för två mål när Caroline besegrade Detroit med 3-1 på bortplan. Foto: TT

Elias Lindholm sänkte Detroit

Storstjärnan Sebastian Aho på skadelistan – då klev Elias Lindholm fram och stod för två mål när Carolina slog Detroit med 3-1 på bortaplan.

– Det känns härligt att kunna bidra, säger Elias Lindholm till nhl.com

Det var i Carolinas möte med Calgary för en knapp vecka sedan som Sebastian Aho, 20, åkte på en hjärnskakning och befarad knäskada i samma smäll.

Den finländske stjärnan har varit Carolinas stora frontfigur under hösten, men i hans skadefrånvaro fick Elias Lindholm, 23, chansen att spela i Carolinas första femma. Och som han tog den.

Dubbla mål i powerplay

I den första perioden öppnade Lindholm målskyttet i powerplay efter att han stött in en målvaktsretur från nära håll.

Slovaken Tomas Tatar kvitterade sedan för Detroit, men i den tredje perioden satte Lindholm återigen Carolina i förarsätet.

Lindholms andra mål, kom även det i powerplay där svensken fick både en och två chanser innan han via Jimmy Howard i Detroit-kassen förde Caroline till en 2-1-ledning.

– Aho har varit vår bäste spelare hela säsongen, så vi andra får se till att steppa upp nu när han är skadad. Det var en bra match och det känns skönt att vi kunde samla oss till en så fin laginsats direkt efter det veckolånga break vi just haft, säger Aho till Aftonbladet.

Hyllas av tränaren

Efter matchen fick Lindholm beröm av tränaren Bill Peters:

– Med skador öppnas möjligheter för andra. När vi inte hade Aho blev det extra istid för Lindholm och han tog sin chans. Det är exakt det man vill se av sina spelare, säger Peters till nhl.com.

23-åringen, med förflutet i Brynäs, var något mer återhållsam när han summerade sin insats.

– Det känns härligt att kunna bidra, men det här var en match där alla lyfte sig, säger han till nhl.com

Lindholms andra mål gav gästerna kontroll på matchen och med två minuter kvar att spela var Victor Rask med en assist med och iscensatte Justin Williams 3-1-mål som definitivt avgjorde mathen.

Lindholm har som stått för 14 mål och 13 assist hittills den här säsongen.