Foto: TT Nyhetsbyrån

TV: Här tangerar Elias Pettersson ”Foppas” rekord

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson fortsätter imponera, i sin första match på två veckor efter en knäskada gjorde den svenske super-rookien mål efter tio minuter när Vancouver spelade mot Detroit.

Det, tillsammans med en assist, gör att han nu tangerat Peter Forsberg från hans debutsäsong i NHL med 44 poäng på 39 matcher.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka, säger han till lagets Twitterkonto.

Pucken hamnade hos lagkamratern Brock Boesner på blålinjen som kastade ett skott mot mål, Pettersson kunde påpassligt styra in 1-0 bakom Detroit-målvakten Jonathan Bernier. Det var hans 23:e mål den här säsongen.

Pettersson fick sedan även en assist vid det andra målet efter att ha träffats av ett skott där pucken sedan hamnade framför Bo Horvat som gjorde 2-2.

Antoine Roussel avgjorde matchen med att styra in 3–2 i den tredje perioden.

Med Petterssons 44 poäng på 39 matcher har 20-åringen nu tangerat Peter Forsberg från säsongen år 1994/1995 där han började med att göra 44 poäng på 39 matcher.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka. Jag spelar hellre en match än tittar på den. Min familj är här så det är kul att få spela och att vi vann, säger han till Vancouver Canucks Twitterkonto.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

3 - 2

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

1-0, 0-2, 2-0
Rogers Arena, Vancouver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.