Elias Pettersson imponerar i NHL Foto: Bildbyrån

Elias Petterssons succé fortsätter – upp i poängligatopp

Uppdaterad
Publicerad

Elias Petterssons succé för Vancouver Canucks fortsätter. I nattens match mot Calgary Flames gjorde den svenska rookien två mål och en assist. Trots ledning inför den tredje perioden för Canucks räckte det inte till seger, utan Elias Lindholm avgjorde för Flames.

Elias Pettersson följde upp sitt mål i debuten med att göra två nya mål för Vancouver Canucks.

Efter att Elias Lindholm gett hemmalaget ledningen kvitterade Elias Pettersson i mitten av den första perioden.

Rookiens andra mål kom i powerplay efter att Alexander Edler hittat Pettersson vid den högra tekningscirkeln. Pettersson drog till direkt bakom en chanslös Mike Smith i Calgarys mål. Målet betydde 3-2 för Vancouver, men det var inte slut med svenskmål där.

– Dynamit. Han var vår bäste spelare i kväll. Han var en av ljuspunkterna i matchen, säger Vancouver-tränaren Travis Green, enligt ESPN.

Elias Lindholm gjorde sitt andra mål för kvällen när han avgjorde matchen för Calgary med sitt 5-4 mål i powerplay. Matchen slutade till sist 7-4 till Calgary Flames.

Poängen innebär att Elias Pettersson går upp i poängligatopp. Med två mål och tre assist på två matcher har svensk-rookien samma facit som delade tvåan T.J. Oshie.

Även Loui Eriksson och Alexander Edler noterades för poäng för Canucks.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

7 - 4

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

2-2, 1-2, 4-0
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 18688

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.