Emma Eliasson och Ylva Martinsen. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Eliasson öppnar upp för samtal med nya förbundskaptenen

Uppdaterad
Publicerad

Ylva Martinsen tillträdde som Damkronornas nya förbundskapten den första april. Nu hoppas hon på att få träffa Emma Eliasson över en kopp kaffe – något som Eliasson själv ställer sig positivt till.

– Jag tänker absolut sätta mig och lyssna på vad hon har att säga, säger Eliasson till SVT Sport.

Efter bråket med Leif Boork valde Emma Eliasson inför den här säsongen att lägga skridskorna på hyllan. Damkronornas nya förbundskapten Ylva Martinsen hoppas däremot på att nu få träffa Eliasson över en kopp kafffe.

– Jag skulle jättegärna ha med Emma, hon är en spelare med bra erfarenhet och är ledande inom damishockeyn. Om vi får ihop det skulle jag självklart vilja ta en fika med henne för att stämma av hur hon tänker och känner, säger Martinsen till SVT Sport.

Damkronorna

– Men som jag förstått det är hon klar med ishockeyn och jag respekterar hennes beslut.

Vad ska ni prata om då?

– Hennes erfarenheter från landslaget, hur hon tycker att det har varit, vad som fungerat och inte fungerat.

”Tänker absolut lyssna”

Något samtal mellan Martinsen och Eliasson har inte blivit av ännu. Eliasson själv ställer sig däremot positivt till ett möte med förbundskaptenen.

– Jag tänker absolut sätta mig och lyssna på vad hon har att säga men det ska nog mycket till för att jag ska börja spela igen. Just nu är hockeyn något som jag har lagt bakom mig, säger Eliasson till SVT Sport.

Hur viktigt skulle det vara för Damkronorna att få tillbaka och behålla rutinerade spelare som Emma Eliasson?

– Otroligt viktigt men det är också just det som är utmaningen. Som många spelare redan bevittnat är det svårt att få ihop livspusslet med heltid, familj och långa bortamatcher. Det är viktiga saker som vilar i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet