Ottawastjärnan Erik Karlsson. Foto: TT

Erik Karlsson talar ut efter ryktena

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan Erik Karlsson kan ha gjort sin sista match i Ottawa-tröjan.

Men svensken hoppas själv att han blir kvar i klubben.

– Det kommer att bli en hel del förändringar, men förhoppningsvis är jag inte en av dem, säger han till kanadensiska TSN.

Trots att han noterades för starka 62 poäng (9+53) på 71 matcher har det varit en tung säsong för Erik Karlsson.

Hans Ottawa slutade näst sist i hela NHL, bara Buffalo var sämre, och på ett personligt plan upplevde han en familjetragedi efter att ha mist ett ofött barn.

– Det har varit tufft att komma tillbaka efter det och extremt svårt att motivera sig själv. Jag har aldrig upplevt det tidigare. Jag stod över den förra bortaturnén för just då var det bättre för mig att stanna hemma och ta hand om mina personliga problem, säger Erik Karlsson till TSN.

”Långt och jobbigt år”

Lagkaptenen kommenterar också de intensiva rykten som placerar honom i andra klubbar än Ottawa, där han tillbringat hela sin NHL-karriär sedan debuten 2009.

– Mitt nästa drag är att stanna här hemma i Ottawa där jag bor och älskar att vara. Jag ska tillbringa tid med min fru och familj innan jag tar hand om någonting annat. Det har varit ett långt och jobbigt år, men nu får jag en lång sommar att först ta hand om mitt privatliv och sedan ta mig tillbaka dit jag vill vara professionellt, säger Karlsson.

På en direkt fråga om han kan ha gjort sin sista match i Senators svarar 27-åringen:

– Den risken finns alltid. Det är inte vad jag hoppas på eller planerar för, men det kan vara så. Efter vad klubben gått igenom i år kommer det att bli en hel del förändringar, men förhoppningsvis är jag inte en av dem. Jag är hoppfull att jag inte har gjort mitt sista mål i Ottawa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.