Erik Karlsson: ”Kommer inte spela förrän jag är återställd”

Erik Karlsson.
Foto: BilbyrånErik Karlsson.

Den 14 juni genomgick Erik Karlsson en fotoperation. Nu säger han till nhl.com att han kan vara tillbaka på is om två-tre veckor.
– Jag kommer inte spela förrän jag är helt återställd, oavsett om det blir i oktober eller i november, säger han till TSN.

Erik Karlssons Ottawa Senators premiärspelar mot Washington Capitals den 5 oktober och den kan den 27-årige backen komma att missa.

– Det går framåt. Det har gått så lång tid att det är okej att börja använda den. Jag har inte börjat åka skridskor ännu och jag vet inte när det blir, kanske om 2-3 veckor beroende på hur det går. Jag är inte så orolig för min status. Jag tycker det gått som förväntat, säger han till TSN.

Karlsson spelade hela slutspelet skadad och det är inget han tänker göra i inledningen av den kommande säsongen.

– Jag kommer inte spela förrän jag är helt återställd, oavsett om det blir i oktober eller i november. För mig personligen kommer det inte göra någon skillnad. När jag bestämmer för att spela igen ska jag vara 100 procent och redo att köra.

Den 10 och 11 november spelar Senators mot Colorado Avalanche i Globen. De matcherna kan alltså vara i fara för stjärnan.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.