Erik Karlssons San José ska ta revansch: ”Har mycket bättre lag än vi visade förra året”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen blev en besvikelse för Erik Karlsson och San José. I stället för slutspel var laget bland de sämsta i hela NHL – något som inte svensken vill upprepa.

– Jag tror vi har ett mycket bättre lag än vi visade förra året. Det känns som vi lärt oss en hel del från det också, säger 30-åringen till SVT Sport.

Inför förra säsongen var San José tippat som ett topplag. Men det gick inte som klubben hade tänkt, och Sharks var det tredje sämsta laget i NHL. Den här säsongen tror svenske stjärnan Erik Karlsson på en uppryckning.

– Vi vet att vi är ett bra lag. Våra förväntningar är väldigt höga på oss själva. Det ska bara bli kul att dra igång och se var vi står, säger han till SVT Sport.

Annorlunda upplägg på säsongen

Det blir en annorlunda säsong på många sätt. NHL har nya divisioner på grund av karantänsregler när lagen åker mellan USA och Kanada. För att minska resor och spara tid kommer lagen endast möta varandra inom divisionen. Dessutom inleds säsongen utan publik.

– Det ska bli intressant. Nu spelade inte vi i bubblan (Stanley Cup-slutspelet) där det inte var några fans, så vi vet inte vad vi ska förvänta oss. Men personligen tycker jag att det är tråkigt att inte spela inför utsålda arenor. Det kommer fortfarande vara en press på allting men det kommer kännas lite annorlunda i början innan man kommer in i det, säger Karlsson.

Har inte tränat i San José

San José har haft en speciell uppladdning och början av säsongen blir även den annorlunda. Laget får inte spela i den egna staden utan spelarna har varit tvungna att lämna familjerna hemma och träna i Scottsdale, Arizona. Dessutom inleds säsongen med åtta raka bortamatcher, innan man hoppas kunna vända tillbaka hem till norra Kalifornien.

– Det är givetvis väldigt tråkigt. Det är en jobbig situation men det är som det är tyvärr. Man får göra det bästa av det. Får hoppas att vi får komma hem i slutet av månaden. Blir det inte så vet jag inte vad vi ska göra.

Utmaning med intensivt schema

Karlsson har inte spelat en hel säsong sedan 2015/2016. Nu har han inte spelat på nästan ett år, och har kunnat fokusera på att vara i bra form. Men det kommer bli en utmaning när säsongen ser ut som den gör.

– Vi kommer ju spela varannan dag i stort sett tills att serien är över. Det ska bara bli kul. Sedan är det klart att nästan ett år utan hockeyn är inte idealt. Så det ska bli intressant att se hur man ser ut efter 20 matcher på 40 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.