Erika Grahm kanske öppnar dörren för damkronorna igen. Foto: TT

Grahm: ”Stänger inga dörrar till landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Erika Grahm har tidigare sagt att hennes tid i damkronorna kan vara över.

Men i en intervju med SVT öppnar hon den dörren lite försiktigt.

– Jag stänger inga dörrar till landslaget, säger hon till SVT Sport.

När årets VM ställdes in på grund av coronaviruset sa rutinerade Erika Grahm att ”Jag vet inte hur det blir i framtiden. Det känns som att det här var sista racet. Det är inte lika självklart som tidigare. Jag hade sett fram emot att spela det här mästerskapet. Det här var riktigt, riktigt tråkigt” sa hon i besvikelsen över uteblivet VM till SVT.

”Skulle ljuga annars”

Men tanken att spela upp Sverige från B-VM till A-VM kittlar Brynässtjärnan.

Damkronorna

– Helt ärligt, jag skulle verkligen vara motiverad att åka till Frankrike och spela upp Sverige till A-VM igen. Det sitter i en. Jag skulle ljuga annars. Man känner någon form av ansvar, säger hon i en intervju med SVT Sport.

Hon säger vidare.

– Vi får se lite hur säsongen går. Man ska prestera och bli uttagen också. Det är inget som jag går och tränar för, för att spela i landslaget. De hade varit lättare att säga att jag fokuserar 100 procent på det, säger Grahm som är spelande sportchef i Brynäs IF.

REPORTAGE: Stalder vill ta Brynäs till första SM-guldet (11 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet