Foto: Bildbyrån

Erixons karriär över: ”Önskar bara livet tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeykarriären är över för Färjestads back Sebastian Erixon. Sviterna från hjärnskakningen som han ådrog sig i slutet av förra året stoppar honom.

”Mitt fokus ligger på att bli en hel människa igen”, säger Erixon.

32-årige Erixon, som redan i tonåren debuterade i högsta serien med Timrå, hann spela nästan sex SHL-säsonger med Färjestad. Men matchen mot Rögle, strax före jul i fjol, blev den sista.

Erixon plågas fortfarande svårt av sviterna efter hjärnskakningen han ådrog sig då, berättar han för Färjestads hemsida.

”Det är ju det där med huvudvärken såklart, men det som äter på mig mest är ju att jag inte är den jag var innan. Jag är mer lättirriterad, konstant trött och det är det dåliga samvetet mot min fru och mina barn som är det absolut värsta”, säger Erixon.

Enligt läkarna kommer han att bli bra igen, men de kan inte säga när. ”Hopplöst och hoppfullt på samma gång”, menar Erixon.

”Det enda jag vill är att kunna komma tillbaka som den lekfulla pappan mina barn hade innan, den pigga och glada mannen som Gabriella valt att leva sitt liv med. Det är det absolut viktigaste. Sen får allt annat komma i tredje, fjärde eller femte hand. Jag önskar bara livet tillbaka”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.