Vesterinen fick vård omedelbart efter den allvarliga olyckan. Foto: WWW.INSTAGRAM.COM/KAISALA_PHOTOGRAPHY

Ex-Röglespelare hyllas efter blodsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Den förre Röglespelaren Alexander Bonsaksen hyllas efter sitt snabba ingripande när lagkamraten i KooKoo, Saku Vesterinen, fick pulsådern i handleden uppskuren i en match i den finländska ligan.

– Det skedde så fort. Jag kände på mig att det var allvarligt, säger Bonsaksen till VG.

Det var under förra fredagen, 8 oktober, som situationen inträffade när KooKoo möte Pelicans i Lahtis. Vesterinen föll i en sammanstötning och vänster handled blev uppskuren av en sylvass motståndarskridsko och blodet sprutade ut ur handleden.

Bonsaksen slog larm direkt till båset att läkarvård var nödvändigt och åkte fram för att omedelbart sätta in livsräddande åtgärder.

– Jag klämde till allt jag orkade över såret och släppte inte förrän han var hårt bandagerad. Det var under en period av kanske fem minuter och efteråt hade jag nästan kramp i handen, säger Bosaksen till norska VG.

Vesterinen missar resten av säsongen

I torsdags var Vesterinen tillbaka och hälsade på lagkamraterna. Skadan var så allvarlig att han missar resten av säsongen. Förutom den avskurna pulsådern i handleden blev även nerver med förbindelse till handen avskurna.

– Det är starkt och en väldigt fin insats. Det glädjer mig att höra om hans åtgärder, säger det norska landslagets läkare Ole Fosse.

Den 34-åriga norske landslagspelaren, som handlade helt i enlighet med instruktionsboken, har ett förflutet i Sverige. Mellan 2009 och 2011 spelade han i Modo och mellan 2011 och 2013 spelade han i Rögle.

MER HOCKEY: Zibanejad målskytt när Rangers vann (19 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.